Bodrum Usulü Çökertme Kebabı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bodrum'un en gözde yemekleri arasında yer alan nefis çökertme kebabı nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, tarifimizden yararlanabilirsiniz.

Bodrum Usulü Çökertme Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kebap için

Bodrum Usulü Çökertme Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesleri boyuna çok ince dilimleyin. Dilimleri tekrar uzunlamasına jülyen kesip suyun içine aktarın.
  2. Bir müddet suda beklettikten sonra suyunu iyice süzün ve çıtır oluncaya kadar bol ayçiçeği yağında kızartın. Bonfileyi jülyen doğrayın.
  3. Tereyağı ve eti tencerenin kapağı kapalı olarak et suyunu salıp çekinceye kadar jülyen doğranmış soğan, ince doğranmış sarımsak ve kıyılmış fesleğen ile birlikte pişirin.
  4. Soğanlar bir müddet sotelendikten sonra domates sos ve sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını tekrar kapatın ve kısık ateşte pişirin.
  5. Etler piştikten sonra tuz ve tane karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Çıtır patatesleri çukur bir tabağa alın.
  6. Kebabı sosuyla birlikte patateslerin üzerine yerleştirin. Üzerine yoğurt döküp servis yapın.

 Dilerseniz, biftek ile hazırlanan klasik çökertme kebabı tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Kızartma Tarifleri Et Tarifleri Yöresel Tarifler Kebap Tarifleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı