Bezelye Püresi Yatağında Kuzu Madalyon
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 44 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kötü kolesterolü düşürmesiyle bilinen bezelye, diyet lifi içeren besinler arasındadır. Hazırsanız, bezelye püresi yatağında kuzu madalyon tarifine başlayabiliriz.

Bezelye Püresi Yatağında Kuzu Madalyon Tarifi İçin

Malzemeler

Bezelye püresi için

Izgara madalyon için

Bezelye Püresi Yatağında Kuzu Madalyon

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bezelye püresi için bezelyeleri ayıklayıp bir tencereye alın. Üzerine soğuk su ve tuz ilave edip haşlayın.
  2. Haşlanan bezelyeleri bir kevgir yardımıyla sudan çıkartıp geniş bir kaseye alın. Üzerine yarım çay bardağı kadar haşlama suyundan ilave edin.
  3. Ezdiğiniz sarımsak, ince kıydığınız nane, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Labne peynirini ilave edip karıştırın.
  4. Kuzu madalyonları yapışmaz yüzeyli bir tavada mühürleyin. Bir kasede çırptığınız zeytinyağı, krema, tuz, köri ve kırmızı top biber ilave edip etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
  5. Bezelye püresini yayvan bir servis tabağına yayın. Kremalı madalyonları üzerine yerleştirin ve bir miktar baharatlı sosundan gezdirip sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Et Tarifleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı