Beyti Kebap
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Beyti bugün Türkiye'de en sevilen lezzetler arasında. Bu popüler yemeğin adı İstanbul'daki Beyti restoranının sahibi Beyti Güler'den geliyor. Bazı kaynaklara göre 1961'de İsviçre ziyaretinde kasap Möller'in et hazırlama yöntemini gördükten sonra kendi yemeğini oluşturmada ondan ilham almış. Beyti restoranın sitesinde şu bilgiler paylaşılıyor: Beyti Güler’in Babası 1940’lı yıllarda bakkalcılık ve fırıncılıkla geçimini sağlıyor. 1943’te zorlu savaş yıllarının ardından, 1945 yılında Beyti Bey ve babası Küçükçekmece’de küçük bir aile lokantası açıyorlar. 4 masa ve 16 sandalyelik bu lokanta kısa ürede 200 sandalyelik Beyti Güler Et Lokantası oluyor. 1948 yılında Burhan Felek’in Cumhuriyet Gazetesi’nde Beyti’den bahseden yazısı ile basınla tanışıyor. 1954 yılına gelindiğinde sandalye sayısı 400’ü buluyor..." Beyti Güler, belki de Türkiye’de “et”e ismini veren ilk ustalardan. Beyti restoranın 1945’lerde Küçükçekmece’de başlayan öyküsü ise bugün Florya’daki mekanda sürüyor. Biz de bu yazımızda Beyti tarifi nasıl yapılır sorusunun yanıtlarına bakıyoruz.

Beyti Kebap Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Domatesli sos için

Beyti Kebap

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuzu kıymasını, sarımsakları,maydanozu, tuzu ve baharatları derin bir kapta yoğurun. Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
  2. Elinizi ayçiçek yağı ile yağlayın veya su ile ıslatın. Etten, cevizden biraz daha büyük bezeler koparın. Şişe elinizle şekil vererek dizin.
  3. Izgarada veya önceden ısıttığınız fırının ızgara ayarında 180 derecede kızarıncaya kadar pişirin. Beytileri lavaşa sarın.
  4. Dilimleyerek servis tabağına alın. Servis tabağının ortasına bulgur pilavını ve yoğurdu alın.
  5. Sos için, gerekli malzemeleri sos tenceresine ekleyip 4-5 dakika pişirin. Hazırladığınız beytilerin üzerine gezdirip servis yapın.

 

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Et Tarifleri Kebap Tarifleri Akşam Yemeği Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı