Beyaz Yahni
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Beyaz Yahni Tarifi İçin

Malzemeler

Terbiye için

Beyaz Yahni

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kemikli kuzu etini bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ekleyin.
  2. Tuz, temizlenmiş havuç, defne yaprağı ve karanfilli ilave edip 1 saat orta ateşte kaynatın.
  3. Oluşan köpüğü kevgirle üzerinden alın. Etleri kemiklerinden ayırıp eti kuşbaşı büyüklüğünde parçalara bölün.
  4. Soğanları soyup halka şeklinde doğrayın. Margarini başka bir tencerede eritin. Etleri ilave edip 3-4 dakika kavurun.
  5. Haşlama suyundan 2 su bardağı et suyu ve nohutları ekleyip pişirin.
  6. Pişmeye yakın, limon, un ve yumurtayı bir kapta iyice çırpın. Üzerine et suyundan ilave edip yemekle karıştırın.
  7. Pide parçalarını tavada kızartın. Üzerlerine eti yerleştirip suyunu gezdirin. Kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Bakliyat Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı