Belen Tava
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hatay mutfağından yayılan belen tava, kuzu eti, biber, soğan ve tereyağı ile hazırlanır. İsmini Hatay'ın Belen ilçesinden alan bu yemek, doğru adımlar uygulandığında oldukça lezzetli bir hale geliyor. Belen tava yapımında dikkat edilmesi gereken en önemli noktalar ise etin doğru seçilmesi ve pişirme işlemi için döküm tava kullanılmasından geçiyor. Ancak döküm tavanız yoksa normal tava da kullanabilirsiniz. Pilav ve salata eşliğinde sunulan nefis belen tava tarifi için detaylara geçebiliriz.

Farklı yörelere ait Nevşehir tava, Maraş tava ve sac tava tarifine göz atmayı unutmayın.

Belen Tava Tarifi İçin

Malzemeler

Belen Tava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle biber, soğan, domates gibi tarifteki tüm sebzeleri doğrayın ve bir kabın içerisinde karıştırın.
  2. Doğradığınız sebzeleri döküm tavanın tabanına yayın.
  3. İri bir halde doğranmış kuzu etini sebzelerin üzerine ekleyin. Sebzeler görünmeyecek şekilde yerleştirin.
  4. Bir tavada tereyağını eritin. Eriyen yağı etin üzerinde gezdirin.
  5. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
  6. Hazırladığınız belen tavayı, pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Belen Tava Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarifte taze et kullanmaya özen gösterin.
  2. Eti alırken iri parçalar halinde doğratın.
  3. Mümkünse döküm tava kullanın. Böylece yemeğiniz daha lezzetli olacaktır.
  4. İsteğe göre tereyağı miktarını azaltabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kırmızı Et Yemekleri Fırın Yemekleri Et Tarifleri Yöresel Tarifler Akşam Yemeği Akdeniz Mutfağı Yemekleri Hatay Mutfağı

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı