Beğendili Tas Kebabı
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Beğendili Tas Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Beğendi için

Tas kebabı için

Servis için

Beğendili Tas Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanların üzerini çatalla delip fırında közleyin. Kabuklarını soyup küp doğrayın. Beğendi için tereyağını bir sos tenceresinde eritin.
  2. Unu ilave edip rengi dönünceye kadar sürekli karıştırarak kavurun. Un altın sarısı olunca, topaklanmaması için sürekli karıştırarak yavaşça sütü ekleyin.
  3. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirip ocaktan alın. Eski kaşar peyniri ve pesto sosu ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın.
  4. Doğradığınız közlenmiş patlıcanları da ekleyip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar blenderdan geçirin.
  5. Tas kebabı için yemeklik doğradığınız soğanı, erittiğiniz tereyağı ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Etleri ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın.
  6. Etler suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. İnce doğradığınız sarımsaklar, defne yaprağı ve kekiği ilave edip 2-3 dakika daha soteleyin.
  7. Salçalar ve suyu bir kasede karıştırıp etlere ilave edin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak etler iyice yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
  8. Beğendiyi servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine eti ilave edin. Kavrulmuş dolmalık fıstık ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Hatay usulü tepsi kebabı tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Yöresel Tarifler Et Tarifleri Kebap Tarifleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı