Alipaşa Kebabı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Alipaşa Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Yufkalar için

Alipaşa Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağı ve küçük parçalar şeklinde doğranmış eti tencereye alıp suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirin.
  2. Üzerine yarım ay şeklinde doğranmış soğanları ilave ederek pişirmeye devam edin.
  3. Soğanlar iyice piştikten sonra kabuğu soyulup küp doğranmış domates ve sıcak suyu ilave ederek tenceredeki su iyice çekilinceye kadar yaklaşık 2 saat pişirin.
  4. Kıyılmış maydanozu ekleyin. Etli harç soğuduktan sonra baklava yufkalarını ikişerli gruplara ayırın. Bir tekinin üzerine bir fırça ile eritilmiş tereyağı sürün ve ikinci katı üzerine yerleştirin.
  5. Üstteki yufkanın yarısına tereyağı sürün. Aynı işlemi diğer yufkalar için uyguladıktan sonra ortalarına kenarları boş kalacak şekilde etli harçtan yayın.
  6. Kenarlardaki hamurları etlerin üzerine katlayıp dikdörtgen şekli verin. Fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerine tereyağı sürün.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Nefis çökertme kebabı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kebap Tarifleri Fırın Yemekleri Börek Tarifleri Et Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı