Acılı Kuzu Şiş
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Acılı Kuzu Şiş Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

1.5 kg kuzu kuşbaşı (şişlik) Yarım kg kuşbaşı kuyruk yağıTerbiye için: Yarım çorba kaşığı acı pulbiber 3 çorba kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı kekik 3

4 çorba kaşığı yoğurt

Acılı Kuzu Şiş

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yoğurdu büyük bir kaba alın. Sıvıyağ, kekik ve pulbiberi ilave edip karıştırın. Etleri ve kuşbaşı kuyruk yağlarını ekleyip elinizle karıştırın. Üzerini kapatıp en az 2 saat bekletin.

Mangalı yakın. Etleri ince şişlere yağ parçaları ile değişimli olarak dizin. Küllenmiş kömür ateşinin üzerine dizip çevirerek pişirin. Etler pişerken üzerlerine tuz serpin. Afiyet olsun

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı