Kestaneli Hindi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kestaneli Hindi Tarifi İçin

Malzemeler

Kestaneli Hindi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Hindi göğüs filetoyu bir et dövücüyle inceltin. Üzerine zeytinyağı asürüp tuz ve karabiber serpin.
  2. Tereyağını tavaya alıp eritin. Adaçayı, dilimlenmiş sarmısakları ve kavrulmuş kestaneleri ekleyip birkaç dakika kavurun. Tavayı ocaktan alıp harcı ılındırın.
  3. Ekmek içi, lor peyniri, parmesan peyniri, yumurta, tuz ve karabiberi büyük bir kaseye alın. Kestaneli harcı ekleyip karıştırın. Hindi filetonun üzerine yayın.
  4. Eti rulo şeklinde sarın ve mutfak ipiyle açılmayacak şekilde bağlayın. Etin üzerine zeytinyağı sürün. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip rulo hindi etini üzerine yerleştirin.
  5. Domates püresini biraz zeytinyağı ve su ile inceltip etin üzerine gezdirin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp 200 derece fırında 30 dakika pişirin.
  6. Fırın ısısını 180 dereceye indirip üzerindeki folyoyu alın ve 20 dakika daha pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Fırın Yemekleri Yılbaşı Yemekleri Yemek Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Hindi Yemekleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Acı, tatlı, ekşi, soslu hindi budu tandır
İstim hindi göğüs
Limon otlu hindi
Soya soul hindi but
Mozzarella peynirli hindi eti köftesi
Hindi rosto