Hindili Lazanya Böreği
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Hindili Lazanya Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Hindili Lazanya Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hindi etini tavla zarı şeklinde doğrayın. Soğanları soyup kıyın. Havuçları temizleyip zar şeklinde doğrayın. Taze soğan saplarını kıyın.
  2. Yağı tencerede ısıtıp soğan, et ve havucu karıştırarak 5 dakika soteleyin. Üzerine sıcak suyu ilave edip kapağını kapatın.
  3. Et ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Unu 2 kaşık soğuk suda ezip kaynamakta olan hindili sebzeye ekleyin. Karıştırıp tencerenin kapağı açın ve sos iyice koyulaşıncaya kadar pişirin.
  4. Lazanyayı kaynar tuzlu suda (paketteki tarif gibi) haşlayın. Süzüp soğuk sudan geçirin. Fırın tepsisini yağlayıp bir kat lazanyayı döşeyin.
  5. Üzerine hindili karışımın yarısını yayıp peyniri serpiştirin. İkinci kat lazanyayı serip  kalan hindili karışımı ekleyin.
  6. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirin. Taze soğan sapını serpiştirip dilimleyin. Sıcak servis yapın.

     

     

Tarif Kategorileri

Hindi Yemekleri Börek Tarifleri Et Tarifleri İtalyan Mutfağı Yemekleri Fırın Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Acı, tatlı, ekşi, soslu hindi budu tandır
İstim hindi göğüs
Limon otlu hindi
Soya soul hindi but
Mozzarella peynirli hindi eti köftesi
Hindi rosto