Simit Kebabı
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Gaziantep yöresine ait bir yemek olan simit kebabı, ince bulgur ve kıyma ile hazırlanır. Adını bulgurdan alan bu yemek, ızgarada pişirilir. İçeriğinde bol miktarda protein bulunduğu için, kas gelişimini destekler. Genellikle kızarmış lavaş ile birlikte servis edilir ve bazı yörelerde 'oruk kebabı' ismiyle anılır. Üst kısmı antep fıstığı tozu ile süslenir. Malzemeleriniz hazırsa, pratik adımları ve püf noktalarıyla Gaziantep usulü simit kebabı tarifine başlayabiliriz. 

İçeriğindeki mineraller sayesinde kas ve kemik yapısına katkıda bulunan et yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, Hatay usulü tepsi kebabı tarifine göz atabilirsiniz.

Simit Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Köfte için

Simit Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Çukur bir tepsi içine simit ve 1 bardak ılık suyu alarak 15 dakika bekletin. İçine kıyma, nane, biber, kimyon ve çok ince kıydığınız sarımsaklar ile bir tutam tuz ilave edin.
  2. 5-10 dakika köfte yoğurur gibi yoğurarak malzemenin iyice karışmasını sağlayın.
  3. Hazırlanan harçtan parçalar koparıp şişe tutunmasını sağlayın. Islatılan avuç ve parmakların yardımı ile şişte mangala sığacak tarzda, düzgünce şekil verin.
  4. Harı geçmiş ateşte aynı yönde sık sık çevirerek yakmadan pişirip bekletmeden tüketin.
  5. Simit kebabını, acılı ezme ve kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Simit Kebabının Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarifte kullanacağınız kıymanın orta yağlı olmasına özen gösterin. Mümkünse iki kez çektirin.
  2. Kebabı hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, yoğurma işlemidir. Harcın birbirine iyice karışması için en az 15 dakika yoğrulmalıdır.
  3. Hazırladığınız eti streç ile sarın ve 10 dakika dinlendirin.
  4. Simit bulgurunun çiğ kalmaması için, ılık su döktükten sonra üstüne kapatın.,
  5. Kullanacağınız şişlerin steril olması için, tarife başlamadan önce sıcak suda bekletip kurulayın.

1 Porsiyon Simit Kebabı Kaç Kaloridir?

  1. Simit kebabının bir porsiyonu, yaklaşık 340 kaloridir. Simit kebabı demir ve fosfor bakımından zengin olsa da, içerisinde bulgur kullanıldığı için ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Öğle Yemeği Fırın Yemekleri Et Tarifleri Kebap Tarifleri Antep Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Aspava
Humuslu Kokoreç
Sloppy Joe
İzmir Usulü Kokoreç
Teşrübe
Balkabağı Dolması