Pekin Ördeği
Hazırlanma Süresi : 2 saat
Pişirme Süresi : 2 saat
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çin mutfağının en tanınmış yemeklerinden lezzeti efsane Pekin ördeği tarifini sizlere sunuyoruz. İmparatorluk çağından beri hazırlanan Pekin ördeği, Pekin orijinli bir yemektir. Pekin ördeğinde hem deri, hem de etler karakterize edilerek hazırlanır. Özellikle portakal sosuyla yapıldığı zaman kalabalık sofralardaki yerini alır. Listedeki malzemeler hazırsa, Çin usulü Pekin ördeği nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak siste ördek ve ördek göğsü tariflerini deneyebilirsiniz.

Pekin Ördeği Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Pekin Ördeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ördeği iyice yıkayıp temizleyin. Daha sonra içini ve dışını kağıt havlu ile kurulayın. 
  2. Bir tencereye sarımsak ve zencefili rendeleyin. Hoisin sos, anason, tane karabiber, defne yaprağı, şeker, soya sosu ve küp küp doğranmış soğanı ördeğin içine masaj yaparak yedirin.
  3. Daha sonra ördeği alt ve üst kısmından hava almayacak şekilde bir şiş yardımı ile dikin.
  4. Bir tencereye su, bal, şeker, anason ve karanfili alıp kaynatın.
  5. Kaynayan suyu ördeğin derilerinin şişmesi için her yerine temas edecek şekilde üzerine dökerek 5 dakika banyo yaptırın.
  6. Ördeği ister ocakta ister açık havada 2 saat kurutun. Daha sonra 170 dereceye ayarlı fırında iyice kızarıp dışı çıtır çıtır olana kadar pişirin.
  7. Fırından alıp 20-25 dakika dinlendirin ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Davet Yemekleri Fırın Yemekleri Farklı Et Yemekleri MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Aspava
Humuslu Kokoreç
Sloppy Joe
İzmir Usulü Kokoreç
Teşrübe
Balkabağı Dolması