Otlu Kebap
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Erzurum yöresine ait olan otlu kebap, dereotu, kıyma ve maydanoz ile hazırlanan bir yemektir. İçerisinde iki farklı salça kullanılır. Hazırsanız, Erzurum usulü otlu kebap nasıl yapılır sorusu için tarife geçelim.

Otlu Kebap Tarifi İçin

Malzemeler

Otlu Kebap

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yeşillikleri kıyıp büyük bir kaseye aktarın. Rendelenmiş soğanı, havanda ezilmiş sarımsağı, salçaları, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın.
  2. Kıymanın üzerine bu karışımı ilave edin. İyice yoğurup, yağlı kağıt serili fırın tepsisine, elinizle düzleştirerek 1 cm kalınlığında olacak şekilde yayın.
  3. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, 30-35 dakika pişirin. Üçgen şeklinde dilimleyip isteğe göre süzme yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Dilerseniz, patlıcan kebabını da deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Yöresel Tarifler Et Tarifleri Kebap Tarifleri

Benzer Tarifler

Aspava
Humuslu Kokoreç
Sloppy Joe
İzmir Usulü Kokoreç
Teşrübe
Balkabağı Dolması