Uskumru Izgara
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Uskumru Izgara Tarifi İçin

Malzemeler

Uskumru Izgara

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Balıkları temizleyin. Bol suda iyice yıkayıp süzügece alın. Maydanozu kıyıp yarısını ayırın. Limonu ince ince dilimleyin.
Soğanların ikisini piyazlık doğrayıp tuzla ovun ve kıyılmış maydanoza ilave edip karıştırın. Balıkların üzerine hafif karabiber serpip soğanlı karışıma bulayın ve 1 saat dinlendirin.
Balıkların üzerindeki soğanlı karışımı sıyırın. Balıkları sıvıyağa bulayıp ızgaraya dizin. 10 dakika pişirip diğer tarafını çevirin ve 10 dakika daha pişirin.
Balığı servis tabağına alın. Kalan 2 soğanı piyazlık doğrayın. Ayırdığınız kıyılmış maydanozu soğanla karıştırın. Balığın çevresine limon dilimleri ile birlikte yerleştirip servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Et Tarifleri Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun