Somonlu Pay
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Somonlu Pay Tarifi İçin

Malzemeler

Süslemek için

Somonlu Pay

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesleri yıkayıp iri doğrayın ve bir tencereye alın. Üzerine su ekleyin ve patatesler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Bir ezici yardımıyla patatesleri ezin. Tereyağın yarısını, krema ve bir tutam tuzu ekleyip karıştırın. Kenara alın.
  2. Sütü ve somon filetoları bir tavaya alıp 2-3 dakika pişirip ocaktan alın. Somon filetolarını bir süzgece alıp sütü kaba süzün. Balıkları bir tabağa alıp çatalla küçük parçalara ayırın. Haşlanmış karidesler ile birleştirip 5 küçük pay kabına paylaştırın. 
  3. Sosu için, kalan tereyağını küçük bir tencereye alın. Üzerine unu ekleyip karıştırın. Süzdüğünüz sütü ekleyip karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başlayınca rendelenmiş çedar peynirinin yarısını ve karabiberi ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın. 
  4. Sosu pay kaplarına paylaştırın. Üzerine patates püresini yayın. Kalan peyniri üzerlerine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Taze soğan ile süsleyerek servis yapın. 

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun