Sardinha Setubalense
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Elif Edes‘in yorumuyla Portekiz'den Sardinha Setubalense (Setubal’san portakal soslu barbun) tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Barbun veya sardalya balığı ile hazırlanan bu tarif, ana yemek olarak sunulabilir. Hazırlanan yemek, maydanoz ve portakal dilimleri eşliğinde sunulur. Malzemeler hazırsa, sardinha setubalense tarifinin detaylarına geçebiliriz.

Sardinha Setubalense Tarifi İçin

Malzemeler

Süslemek için

Sardinha Setubalense

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Barbunları bütün olarak temizleyin. 
  2. Portakal kabuğu rendesi, şeker, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırdıktan sonra balıkları bu karışımla ovun ve 1 saat süreyle buzdolabında bekletin. 
  3. Marine ettiğiniz balıkları zeytinyağı ile yağlanmış fırın kabına dizin, üzerlerine portakal suyu, şarap ve tereyağını gezdirdikten sonra balıkların büyüklüklerine göre önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında 10-20 dakika pişirin. 
  4. Üzerlerini arzuya göre maydanoz ve ince portakal dilimleri ile süsleyerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Balık Yemekleri Akşam Yemeği Özel Günler

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun