Sardalya Dolma
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sardalya Dolma Tarifi İçin

Malzemeler

Sardalya Dolma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İnce kıyılmış soğanı 2 yemek kaşığı zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun. İnce kıyılmış sarımsakları ve domatesi ekleyin. 10 dakika daha kavurun. Tuzu, karabiberi ilave edip ocaktan alın. En son kıyılmış maydanoz ekleyin. Karıştırıp soğumaya bırakın.
  2. Sardalyalardan bir tanesini çalışma tezgahına alın. Balığın her tarafını una bulayın, sonra da 1’er tatlı kaşığı kadar iç malzemesinden balığın yarısına yerleştirin. İkiye katlayıp, yağlı kağıt serili ısıya dayanıklı döküm tavaya yan yana dizin. Kalan balıkları da aynı şekilde hazırlayın. En son üzerine kalan zeytinyağını dökün. 200 dereceye ayarlı fırında, 15 dakika pişirin.

Tarif Kategorileri

Balık Yemekleri Dolma Tarifleri Fırın Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun