Pırasaya Sarılı Zargana Balığı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pırasaya Sarılı Zargana Balığı Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için

Pırasaya Sarılı Zargana Balığı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Zargana balığının içini temizleyip yıkayın. Balığın üzerine bir bıçak yardımı ile dört kesik atın. Sosu için, çubuk vanilyayı boyuna açıp şerit şeklinde kesin.
  2. Taze tarhun otunun yapraklarını ayırıp ince kıyın. Taze tarhun otu, deniz tuzu, vanilya, rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu ve zeytinyağını bir kaba alıp karıştırın.
  3. Sosu balığın üzerine fırça yardımı ile sürüp streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  4. Pırasayı ayıklayıp yapraklarını ayırın. Bir tencereye alıp kaynar suda haşlayın. Marine ettiğiniz balığı pırasa yapraklarına sarıp yağlı kağıt serili fırın kabına yerleştirin.
  5. Üzerlerine zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın. 

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Fırın Yemekleri Balık Yemekleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun