SİTEDE GÖR
Ad
Anasayfa
Tarifler
Balık Yemekleri
Peynir Çeşnili Kalamar Izgara
Peynir Çeşnili Kalamar Izgara
Güncelleme tarihi:
12 Nisan 2025
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Peynir Çeşnili Kalamar Izgara Tarifi İçin
Malzemeler
1 kg kalamar
Yarım demet roka
50 gr kaşar peyniri
50 gr beyaz peynir
1 tatlı kaşığı balsamik sirke
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Kekik
Biberiye
Pul biber
Peynir Çeşnili Kalamar Izgara
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Kalamarı temizleyip yıkayın ve süzün. Zeytinyağı, kekik, pulbiber ve biberiyeyi bir kaseye alıp karıştırın.
Kalamarı zeytinyağlı karışımla harmanlayın. Rokaları yıkayıp süzün.
Kaşar peynirini rendeleyin. Beyaz peyniri çatalla ezin. Kaşarpeyniri ve beyazpeyniri bir kaba alıp karıştırın.
Peynir karışımını kalamarın içine doldurup ağzını kürdanla kapatın. Fırının ızgara bölümünde 20-25 dakika pişirin.
Servis tabağına alıp üzerine balsamik sirkeyi gezdirerek dökün. Roka yapraklarıyla birlikte servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Balık Yemekleri
Peynirli Tarifler
Fırın Yemekleri
Benzer Tarifler
Fırında Kremalı Somon
Somon Şiş
Fırında kuşkonmazlı somon
Patatesli Ton Balığı Topları
Tavada kapari soslu levrek
Portakal Soslu Somon