Midyeli Lahana Sarması
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Midyeli Lahana Sarması Tarifi İçin

Malzemeler

Midyeli Lahana Sarması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Lahana yapraklarını tuzlu suda hafif yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzgece alın.
  2. Midyeleri 15 dakika suda bekletip süzün. Soğanları kıyın. Kuş üzümünü ılık suda bekletip süzün.
  3. Tavada sıvıyağ ile yarım bardak zeytinyağını kızdırıp soğanı sote edin. Fıstık ve midyeleri ilave edin.
  4. Midye suyunu salıp çekince pirinci ekleyip 10 dakika karıştırarak kavurun.
  5. İki bardak sıcak su, kuşüzümü ve tozşekeri ekleyip suyunu çekinceye kadar karıştırarak pişirin.
  6. Ateşten alıp yenibahar, tuz, tarçın ve karabiberi ilave edin. Harmanlayıp soğumaya bırakın.
  7. Midyeli harcı lahana yapraklarına paylaştırıp sarın ve sarmaları tencereye dizin. 1 bardak sıcak su ekleyip pişirin.
  8. Ateşten alıp üzerine kalan zeytinyağını gezdirin ve soğumaya bırakın.

Afiyet olsun.

Akşam öğünlerinde veya misafir ağırlarken sunabileceğiniz zeytinyağlı lahana sarması tarifine de göz atın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Balık Yemekleri Sebze Tarifleri Sarma Tarifleri

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun