Merzane
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Merzane Tarifi İçin

Malzemeler

Merzane

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Patlıcanları uzunlamasına ikiye bölün. Kabuklarını soymadan kızgın yağda kızartın. İç kısımlarını çıkarın. Soğan, sarımsak, biberler, domates ve ahtapotu küçük parçalar halinde doğrayın. Sırasıyla, soğan, sarımsak, biberler, ahtapot, domates ve karidesleri tavada zeytinyağında soteleyin. Patlıcan içlerini çatal yardımı ile ezip karışıma ekleyin. Bütün malzemeyi harmanlayıp patlıcanların içine doldurun. Üzerine rendelenmiş taze kaşar peyniri ilave edip fırında 15 dakika pişirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Balık Yemekleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun