Kuşkonmazlı Somon Fileto
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Somonun lezzetine kuşkonmazın eşlik ettiği bu enfes tarif, sofralarınıza taze bir nefes getiriyor. Şık sunumuyla gözleri ve damakları şenlendirin!

Kuşkonmazlı Somon Fileto Tarifi İçin

Malzemeler

Servis için:

Kuşkonmazlı Somon Fileto

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuşkonmazların sap kısımlarını ayıklayın. 
  2. Büyüklüğüne göre kuşkonmazları ortadan ikiye kesin. 
  3. Mantarları ince ince dilimleyin. 
  4. Limon kabuğunu rendeledikten sonra, suyunu güzelce sıkın. 
  5. Tereyağı, esmer şeker, bal, limon suyu, karabiber ve soya sosunu bir kapta karıştırın. 
  6. Hazırladığınız karışımı mantar, somon ve kuşkonmaz ile karıştırın. 
  7. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Kuşkonmaz ve mantarları tepsiye dizin. 
  8. Üzerine somon filetoyu yerleştirin. 
  9. Dilerseniz, daha çabuk pişmesi için somonu parçalara ayırabilirsiniz. 
  10. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 20 dakika pişirin. 
  11. Kuşkonmazlı somonu, cherry domates ve limon dilimleri ile servis edin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Akşam Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun