Kral Yengeç
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kral Yengeç Tarifi İçin

Malzemeler

Kral Yengeç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patates püresi için; haşlamış olduğunuz patatesi derin bir kasede iyice ezin. Sıcak kremayı, tereyağını ve toz parmesan peynirini ekleyip iyice karıştırarak püre haline getirin.
  2. Tuz, taze çekilmiş beyaz biber ve muskat rendesi ilave edip karıştırın. Bir kenarda ılık kalmasını sağlayarak bekletin.
  3. Yengeç için; bir tavada tereyağını eritin ve yengeç etini ekleyip birkaç dakika soteleyin. Sarımsak, domates ve frenk soğanını ilave edip 3-5 dakika daha sotelemeye devam edin. Domatesler suyunu çekince ocaktan alın.
  4. Servis tabağına hazırlamış olduğunuz ılık patates püresini yayın, üzerine yengeç etini yerleştirip hemen servis yapın.

Tarif Kategorileri

Balık Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun