Kadayıflı Karides
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yenilebilir deniz canlılarından biri olan karides, kabuklular sınıfında yer alır. Kuzey Amerika ve Avrupa kıyılarında yaşar. Boyu ortalama 5-6 cm'dir. Ancak yaşama süresine göre 1-30 cm aralığında değişebilir. Vücudu kalsiyum karbonattan oluşan bir zırh ile örtülüdür. Genellikle kızartma veya güveç olarak tüketilir. Karidesin temizlenmesi zahmetli bir işlem olduğundan, genellikle ayıklanmış olarak satın alınır. Peki, kadayıflı karides yemeği nasıl yapılır. Malzemeleriniz hazırsa, Şef Somer Sivrioğlu'dan sofralarınıza lezzet katacak kadayıflı karides tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak tereyağlı sarımsaklı karides güveç ve karidesli taco tarifini de deneyebilirsiniz.

Kadayıflı Karides Tarifi İçin

Malzemeler

Muhammara sos için:

Süslemek için:

Kadayıflı Karides

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Muhammara sosu için; zeytinyağının yarısını kapya biberlerin üzerine sürüp ocağın üstündeki açık ateşte maşayla çevirerek közleyin. (Hafif sarımsak tadı tercih ediyorsanız sarımsağa da aynı işlemi uygulayın.)
  2. Biberleri bir kâseye alın ve terlemesi için üzerini streç filmle kapatarak 15 dakika bekleyin. Biberin kabuğunu soyun, sap ve çekirdeklerini çıkardıktan sonra kabaca doğrayın.
  3. Doğradığınız biberi, sarımsak, ceviz, isot, kimyon, tuz, biber salçası, limon suyu, nar ekşisi ve geri kalan zeytinyağını blendera koyup 15 saniye çekerek taneli bir ezme yapın. Nar tanelerinin yarısını ilave edin.
  4. Karideslerin kafasını ayırın. Bunu yapmanın en iyi yolu, karidesi bir elinizle tutup düzleştirmek ve diğer elinizle başını 90 derece çevirerek kafayla birlikte siyah çizgisini de çıkarmaktır. Karideslerin kabuğunu soyun ama kuyruğunu üzerinde bırakın.
  5. Sade yağı bir tavada orta ateşte hafifçe ısıtın (parmağınızı içine koyabileceğiniz sıcaklıkta) ve limon suyu ile portakal kabuğu rendesini ekleyin.
  6. Tel kadayıfı bir kâseye koyup sade yağ karışımını yavaşça ekleyerek yumuşatın, parmaklarınızın arası yağlanmaya başladığında tamamen yumuşamış demektir.
  7. Tel kadayıf yumuşadığında 1 cm genişliğinde kurdele hâline getirin. Tel kadayıf kurdelesini karidesin kuyruğundan başlayarak tüm eti boyunca sararak katlayın.
  8. Sarma işlemini düzenli ve iyice piştiğinden emin olmak için tek kat hâlinde sararak yapın.
  9. Karidesleri fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında tel kadayıf, altın sarısı renk alana kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. (Fırınınız eşit pişirmiyorsa pişirme sırasında tepsiyi bir tur çevirin.)
  10. 1 tepeleme yemek kaşığı dolusu sosu tabağa yayın. Her sosun üzerine iki tane karidesi kuyrukları yukarı gelecek şekilde oturtun. Üzerine biraz sumak ve birkaç nar tanesi koyarak servis edin.

1 Porsiyon Kadayıflı Karides Kaç Kalori?

  1. Bir porsiyon kadayıflı karides, yaklaşık 115 kaloridir. Protein bakımından zengindir.

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Davet Yemekleri Akşam Yemeği Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun