Fener Kavurma
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fener Kavurma Tarifi İçin

Malzemeler

Fener Kavurma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fener balığını ufak parçalara doğrayın. Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın. Maydanozlarıda kıyın. Domatesleri yıkayıp ikiye bölün. Biberleri temizleyip doğrayın.
  2. Taze biberiye, dilimlenmiş yeşil zeytin, soya sosu, kekik ve safranı bir kase de karıştırın.
  3. Tereyağını tavada eritip soğan, sarımsaklar, biberler ve balık etlerini kavurun. Domates ve sosu ekleyip 10 dakika daha kavurun.
  4. Ocaktan alıp kıyılmış maydanozla tatlandırın. Limon dilimleriyle süsleyip sıcak servis yapın.


Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun