Enginarlı Karides
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Enginarlı Karides Tarifi İçin

Malzemeler

Enginarlı Karides

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Piyazlık doğradığınız soğan ve ince kıyılmış mantarı tereyağında soteleyin. Soğanlar iyice yumuşadıktan sonra unu ilave edip karıştırın. Karidesleri ekleyin. Süt ve dörde bölünmüş enginarları da ekleyip beşamel sos kıvamına gelinceye kadar pişirin. Güveç kabına alıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Peynirler eriyip üzeri kızarana kadar 5-6 dakika kadar fırınlayıp, sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sebze Tarifleri Balık Yemekleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun