Enginar Ve Sarmaşık İle Fırın Somonlu Gnocchi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Enginar Ve Sarmaşık İle Fırın Somonlu Gnocchi Tarifi İçin

Malzemeler

Gnocchi için

Tarhunlu prosecco sos için

Yaban mersini turşusu için

Diğer malzemeler

Enginar Ve Sarmaşık İle Fırın Somonlu Gnocchi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bol malzemeli nefis Enginar ve sarmaşık ile fırın somonlu gnocchi hazırlanışı...
  1. Gnocchi için; 200 derece fırında patatesleri fırınlayıp tamamen soğumalarını bekleyin. Patates ezici ile tezgaha yayarak ezin. Üzerine tuz, karabiber, yumurta ve unu yayarak hamur haline getirin. Hamuru 8 eşit parçaya bölüp her parçayı 1 parmak kalınlığında silindir şeklinde açıp 1 cm olacak şekilde kesin. Tuzlu suda gnocchi’ler yüzeye çıkınca fırın tepsisine alın ve yapışmamaları için zeytinyağı dökün.
  2. Prosecco sos için; sos tavasında tereyağını kısık ateşte kahverengi olana dek tarhun, lemongrass ve lime yaprağı ile demleyin. Üzerine prosecco ekleyip orta ateşte miktarı yarıya düşene kadar bekleyin. Çırpma kabında yumurta sarısını çırpın ve yarıya inmiş tereyağı-prosecco karışımının bir bölümünü ip gibi yumurtaya aktararak çırpın. Isısı yükselen yumurta sarısını tekrardan ip gibi sos tenceresine aktararak karıştırın. İçerisine gorgonzola, hardal, tuz ve karabiber ekleyerek kıvam alana dek karıştırın. Krema kıvamına gelen sosu tel süzgeçten geçirin.
  3. Yüksek ateşte ısınmış tavaya trüf yağı ekleyip mantarları soteleyin. Kahverengi olan mantarlara akçaağaç şurubu ekleyip birkaç saniye çevirip tavadan alın.
  4. Dış yaprakları ve iç tüyleri temizlenmiş, sapları da 6 cm kalacak şekilde enginarları dikey olarak ikiye kesin. Zeytinyağı ile ovup yüksek ateşte ısınmış tavada soteleyin.
  5. Bir fırın kabında gnocchi, enginar, mantar, sarmaşık, ege otları ve sosu ekleyip karıştırın. 2.5 cm olacak şekilde kesilmiş somonu da üzerine yerleştirip zeytinyağı gezdirin. Folyo ile kapatıp 190 derecede 12 dakika pişirin. Üzerini açıp 4 dakika daha pişirip fırından çıkarın. Taze sarımsak, yaban mersini turşusu ve lime dilimleri ile servis edin.

    Yaban mersini turşusu
    Yaban mersini dışındaki tüm malzemeleri kaynama noktasına getirip bir kavanoz içerisindeki yaban mersininin üzerine döküp konserveleyin. 3 ile 4 hafta bekleyin. Özellikle deniz ürünleri ile servis edin.

    Pratik hardal soslu somon ve fesleğenli gnocchi tarifi için tıklayın

Tarif Kategorileri

Balık Yemekleri Farklı Sebze Yemekleri Öğle Yemeği Fırın Yemekleri Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun