Domates Soslu Ahtapot
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

8 kollu ve yumuşak gövdeli bir deniz canlısı olan ahtapot, yemeklerin ve salataların içerisinde de kullanılır. Avrupa ve Amerika'da büyük bir ilgi gören ahtapot, yumuşak bir ete sahiptir. Potasyum, kalsiyum ve fosfor bakımından zengin olan ahtapot, omega 3 de içerir. Kalp rahatsızlıkları ve depresyona karşı iyi gelmesiyle bilinir. Peki, domates soslu ahtapot yemeği nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, domates soslu ahtapot tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak vitello tonnato ve louisiana usulü çıtır tavuk tarifini de deneyebilirsiniz.

Domates Soslu Ahtapot Tarifi İçin

Malzemeler

Ançüez sosu için:

Domates sosu için:

Domates Soslu Ahtapot

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle temizlenmiş ahtapotu düdüklü tencereye alın, üzerine bir miktar su ekleyin.
  2. Ahtapota ek olarak sirke, kimyon ve defne yaprağını ekleyerek 20 dakika pişirin.
  3. Patates ve kerevizi yıkayıp soyduktan sonra patatesleri küp küp doğrayın. Kereviz sapını ise ince bir şekilde dilimleyin.
  4. Farklı tencerelerde patates ve kerevizi haşlayın.
  5. Ançüez sosu için; sıcak beşamel sosun içerisine ançüez ezmesini ekleyerek karıştırın.
  6. Üzerine krema ve yağı ekleyerek karıştırın. Ardından karabiber ve tuzu ekleyin.
  7. Biraz toz biber ekleyerek karıştırın. Malzemeleri karıştırdıktan sonra süzgeçten geçirin.
  8. Domates sosu için, domatesleri rendeleyin ve tavaya alın. Dilerseniz, ince doğranmış soğan da ekleyebilirsiniz.
  9. Domates sosunu tavada pişirdikten sonra süzgeçten ezerek geçirin ve hafif sulu bir kıvam almasını sağlayın.
  10. Pişen ahtapotu tamamen süzdükten sonra küçük parçalar halinde doğrayın ve servis tabağına yan olacak şekilde dizin.
  11. Ahtapotların yanına küp küp doğranmış patatesleri dizin.
  12. Üzerine domates ve ançüez sosunu ilave edin.
  13. Ahtapot ve patatesleri aynı tabakta servis edin. Yemeden önce mutlaka karıştırın. Afiyet olsun.

Ahtapot Pişirmenin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarifte kullanılacak ahtapot temizlenmiş ve taze bir şekilde dondurulmuşsa direkt haşlayabilirsiniz.
  2. Dondurma işlemi, ahtapotun yeterince yumuşamasını sağlar.
  3. Küçük ahtapotlar 20, 1 kilo ağırlığındaki ahtapotlar ise ortalama 30 dakikada pişirilir.
  4. Ahtapot gereğinden fazla pişirilirse, eti sertleşir.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Domatesli Tarifler MasterChef Tarifleri Sos Tarifleri Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun