Deniz Ürünlü Krep
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Deniz Ürünlü Krep Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için

Krep hamuru için

Sos için

Deniz Ürünlü Krep

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle


Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım.

Kabak ve havuçları soyup jülyen doğrayın. Karidesleri tuzlu suda haşlayın.

Sos için, un, soya sos, limon suyu, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın. Karides ve sebzeleri ilave edip harmanlayın. Zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtın. Bütün malzemeleri ekleyip 10-15 dakika soteleyin.

Krep hamuru için, yumurta ve tuzu bir kapta mikserle 2 dakika çırpın. Un, zeytinyağı ve süt ve tuzu ilave edip pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Karışımı 10 dakika bekletin.

Teflon tavayı kısık ateşte ısıtın. Krep hamurundan bir kahve fincanı kadar alıp tavanın ortasından başlayarak dökün. Yayılması için tavayı sallayın. 1-2 dakika bekleyip bir spatulayla çevirerek diğer tarafını da pişirin. Diğer krepleri de aynı şekilde hazırlayın. Sebzeli ve karidesli malzemeyi kreplere sararak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun