ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ DENİZ ÜRÜNLÜ KREP

Deniz ürünlü krep

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Deniz ürünlü krep tarifi için malzemeler

İç harcı için

  • 100 gr karides
  • 2 kabak
  • 2 havuç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Krep hamuru için

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı ucu tuz

Sos için

  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 kahve fincanı soya sosu
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Deniz ürünlü krep Nasıl Yapılır


Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım.

Kabak ve havuçları soyup jülyen doğrayın. Karidesleri tuzlu suda haşlayın.

Sos için, un, soya sos, limon suyu, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın. Karides ve sebzeleri ilave edip harmanlayın. Zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtın. Bütün malzemeleri ekleyip 10-15 dakika soteleyin.

Krep hamuru için, yumurta ve tuzu bir kapta mikserle 2 dakika çırpın. Un, zeytinyağı ve süt ve tuzu ilave edip pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Karışımı 10 dakika bekletin.

Teflon tavayı kısık ateşte ısıtın. Krep hamurundan bir kahve fincanı kadar alıp tavanın ortasından başlayarak dökün. Yayılması için tavayı sallayın. 1-2 dakika bekleyip bir spatulayla çevirerek diğer tarafını da pişirin. Diğer krepleri de aynı şekilde hazırlayın. Sebzeli ve karidesli malzemeyi kreplere sararak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.