Balık Yahnisi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sebze, et ve deniz ürünleriyle hazırlanan yahni, baharatlarla zenginleştirilen sulu bir yemektir. Ana yemek olarak sunulan yahni, bazı yörelerde farklı çeşitlerle hazırlanır. Ülkemizde en çok kırmızı etle yapılan yahniler tüketilse de, İspanyol mutfağında balık yahnisinin yeri bir başkadır. Yalnızca 6 malzeme ile hazırlanan yahniyi, kalabalık sofralarda da sunabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, balık yahnisi nasıl yapılır görelim.

Alternatif olarak etli yahni, papaz yahnisi ve ciğer yahni çeşitlerini de deneyebilirsiniz.

Balık Yahnisi Tarifi İçin

Malzemeler

Balık Yahnisi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle soğanları küçük küçük doğrayın. Sarımsakları ise ince bir şekilde kesin.
  2. Tencerenin içerisine zeytinyağı koyun ve ısıtın.
  3. Palamutların kılçıklarını mutlaka ayıklayın.
  4. Yağ ısınmaya başladığında soğan ve sarımsağı ekleyerek pembeleşene kadar kavurun.
  5. Soğanların üzerine kılçıkları ayıklanmış palamutları ekleyerek kavurun.
  6. Ardından salça ve nane ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  7. Yemeğin üzerini geçecek şekilde su ekleyin ve orta ateşte yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin.
  8. Hazırladığınız balık yahnisine, bir adet limonun suyu ve maydanoz ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Balık Yahnisi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarifte palamut yerine levrek de kullanabilirsiniz.
  2. Balıkçıdan fileto balık alabilir veya kılçıklarını temizletebilirsiniz.
  3. Büyük soğan yerine 4-5 adet arpacık soğan da kullanabilirsiniz.
  4. Sarımsağın aromasını katmak için, kesmek yerine rendeleyerek de ekleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Balık Yemekleri Tencere Yemekleri Palamut Tarifleri

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun