Balık Köftesi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çin mutfağından dünyaya yayılan balık köftesi, beyaz etli balık türleri ile hazırlanır. İskandinav ülkelerinde ve Avrupa'da sık sık tüketilir. Zihinsel gelişimi destekleyen bir besindir. Malzemeleriniz hazırsa, nefis balık köftesi tarifine başlayabiliriz.

Balık Köftesi Tarifi İçin

Malzemeler

Balık Köftesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Balıkları tuzlu suda haşlayın. Kılçıklarını ayıklayıp mutfak robotunda püre haline gelinceye kadar ezin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  2. Ekmek içini ıslatıp avucunuzun içinde ufalayın. Soğanı soyup rendeleyin, sarımsakları temizleyip ezin.
  3. Balık püresine rendelenmiş kaşar peyniri, ufalanmış ekmek içi,bir yumurta, kıyılmış soğan, ezimiş sarımsak, dereotu, kekik ve naneyi ilave edip yoğurun.
  4. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp oval köfteler hazırlayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp köfteleri kızartın.
  5. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Marul yaprakları ve dilimlenmiş salçalık biberle servis yapın.

Dilerseniz, baharatlı balık köftesi tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Kızartma Tarifleri Köfte Tarifleri Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun