Akdeniz Usulü Somon Balığı
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Akdeniz Usulü Somon Balığı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sos için

Akdeniz Usulü Somon Balığı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Küçük bir tencereye ince doğranmış soğan, defne yaprağı, küp doğranmış kereviz ve havucu alıp, üzerini geçecek kadar su ilave ederek kaynatın.
  2. Tencerenin üzerine delikli süzgeci yerleştirin. Temizlenmiş somon balıklarını süzgecin üzerine alıp üzerini kapatarak yaklaşık 5-10 dakika buharda haşlayın.
  3. Diğer tarafta sosu için gerekli tüm malzemeleri küçük doğrayıp bir kapta harmanlayın. Üzerini geçecek kadar suda çok az haşlayın.
  4. Ilınınca, tuz, zeytinyağı, balık suyu, balzamik sirkeyi ilave edip karıştırın. Somonları servis tabağına alın. Sosu üzerine paylaştırıp taze çekilmiş karabiber serperek servis yapın.

Farklı bir sos için, balık soslarından yararlanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diyet Yemekleri Akdeniz Mutfağı Yemekleri Farklı Et Yemekleri Balık Yemekleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun