Ahtopot Izgara
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ahtopot Izgara Tarifi İçin

Malzemeler

Ahtopot Izgara

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ahtapotu temizleyip yıkayın. Kalın bir naylon torbaya alıp ağzını bağlayın ve tahta dövücü ile iyice dövün.
  2. Ahtapotları naylon torbadan çıkarın. Bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin.
  3. Defne yapraklarını ekleyip ahtapotları yaklaşık 1 saat haşlayın. Ocaktan alıp soğuk suyun altında tutarak derilerini ve vantuzlarını çıkarın.
  4. Ahtapotları son kez yıkayıp bir bezle kurulayın.
  5. Bir kapta domates püresi, acı kırmızıbiber, kimyon, kekik ve zeytinyağını karıştırın.
  6. Ahtapotu bu sosun içinde 5-10 dakika bekletip ızgarada pişirin. Servis tabağına alıp yenilebilir çiçekler ve yeşilliklerle süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diğer Tarifler Et Tarifleri Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun