Mango Sticky Rice
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Güney Asya sütlacı olarak da bilinen mango sticky rice, yolu Tayland'a düşen herkesin ilk tatması gereken tatlılardan biridir. Uzakdoğu ülkelerinde çok sevilen bu tatlı, Türk mutfağındaki sütlaç ile benzerlikler göstermektedir. Ancak mango sticky rice yapımında yapışkan pirinç, mango ve hindistan cevizi sütü kullanılır. Malzemeler hazırsa, mango sticky rice nasıl yapılır birlikte görelim.

Meksika sütlacı olarak bilinen arroz con leche tarifine de göz atın. Sütlü tatlılar severler için magnolia ve pastel de nata tarifini buraya bırakıyoruz.

Mango Sticky Rice Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için:

Mango Sticky Rice

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinç ve suyu tencereye alıp kaynayana kadar pişirin. Su kaynadığında tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 15 dakika pişirin.
  2. Başka bir tencereye 1 buçuk su bardağı hindistan cevizi sütü, 1 su bardağı şeker ve yarım çay kaşığı tuzu ekleyerek karıştırın. Malzemeleri orta ateşte kaynatın.
  3. Pişirdiğiniz pirinci, hindistan cevizi sütlü karışıma ekleyin ve ocağın altını kapatın. Kapağını kapatarak 1 saat soğuması için bekleyin. 
  4. Sosu için yarım su bardağı hindistan cevizi sütü, 1 yemek kaşığı şeker, tuz ve nişastayı sos tavasına alıp karıştırın. 
  5. Kıvamı koyulaşana kadar karıştırma işlemini bırakmayın. Sosu hazırladıktan sonra, pirinci servis tabağına alın. 
  6. Mangoları doğrayarak pirincin yanına yerleştirin. Hazırladığınız sosu mango ve pirincin üzerine dökün. Susam serpiştirip servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri MasterChef Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Muzlu Roti
Ga Prao Tofu
Money Bag
Onigiri
Wabi-Sabi mokteyl
Tatlı ekşi soslu çıtır tavuk