Mandu (Kore Mantısı)
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İsmi farklı olsa da, aslında bildiğimiz mantının Kore mutfağında yapılmış versiyonudur mandu. Kore mantısı olarak da bilinen bu yemek, kıyma, pırasa ve isteğe göre mantarla hazırlanıyor. Genellikle hamura büzgü veya yarım ay şekli veriliyor. Peki, evde mandu nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, mandu yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak hingel mantı, saçaklı mantı ve boşnak mantısı tarifine de göz atın.

Mandu (Kore Mantısı) Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

İç harcı için:

Mandu (Kore Mantısı)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için; Un, ılık su ve yumurtayı bir kabın içine alın. Tüm malzemeleri yoğurun.
  2. Hamur yumuşak bir kıvama geldiğinde üzerini nemli bezle örterek 30 dakika dinlendirin.
  3. Dinlendirme işleminin ardından, hamuru 4 parçaya ayırın.
  4. Hamuru oklava yardımıyla açın ve bardak ağzıyla yuvarlak olarak kesin.
  5. İç harcı için; Kuru soğan, yeşil soğan ve pırasayı ince ince doğrayın.
  6. Doğradığınız sebzelerin üzerine tofu, susam yağı, kıyma, tuz ve baharatları ekleyerek karıştırın.
  7. Hazırladığınız iç harcı, yuvarlak biçimde kesilen hamurun ortasına yerleştirin.
  8. Ardından hamurları yarım ay olacak şekilde kapatın.
  9. Büzgü görünümü için hamuru sıkıştırabilir, ardından iki ucunu yuvarlak olacak şekilde birleştirebilirsiniz.
  10. Hazırladığınız hamurları, kızgın yağda kızarttıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Mandu Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Hamurun kabarması için dinlendirme işlemini mutlaka uygulayın.
  2. İç harcında mantar, soya sosu ve zencefil de kullanabilirsiniz.
  3. Pişirdiğiniz manduları kağıt havluda bekleterek fazla yağını süzebilirsiniz.
  4. Manduları yoğurtla birlikte servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği MasterChef Tarifleri Mantı Tarifleri Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri Kore Mutfağı

Benzer Tarifler

Muzlu Roti
Ga Prao Tofu
Money Bag
Onigiri
Wabi-Sabi mokteyl
Tatlı ekşi soslu çıtır tavuk