Asya mutfağının cezbedici aromalarını mutfağınıza taşımak ister misiniz? Hafifçe kızartılmış yumuşacık patlıcanlar, sarımsak, soya sosu, zencefil ve hafif tatlı-ekşi dokunuşlarla hazırlanan özel bir sosla buluşuyor. Üzerine serpiştirilen kavrulmuş susam taneleri ve taze kişniş yapraklarıyla hem göze hem damağa hitap eden bu Asya usulü soslu patlıcan tarifi, sebze severler için başlı başına doyurucu bir ana yemek ya da enfes bir yardımcı lezzet olabilir. Uzak Doğu’nun dengeli ve aromatik lezzetlerini deneyimlemek isteyenler için hazırladığımız bu Asya usulü soslu patlıcan tarifi, farklı ve pratik bir sofra alternatifi arayanlara nefis bir seçenek sunuyor. Dilerseniz bu lezzeti sade pilavla tamamlayarak doyurucu bir öğün haline getirebilir, dilerseniz wok tarzı diğer sebzelerle birleştirerek zenginleştirebilirsiniz. Peki; Asya usulü soslu patlıcan nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
Patlıcan Lazanyası tarifine göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon Asya usulü soslu patlıcan kaç kaloridir?
Bir porsiyon Asya usulü soslu patlıcan 200 kaloridir.
Sos İçin:
Patlıcan yerine:
Soya sosu yerine:
Pirinç sirkesi yerine:
Esmer şeker yerine:
Mısır nişastası yerine:
Zencefil yerine:
Acı sos yerine:
Kişniş yerine:
Susam yerine: