Piroşki
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Piroşki Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Piroşki

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortası nı havuz gibi açın. Maya, şeker, tuz ve sütün yarısını ekleyin ve15 dakika bekletin.
  2. Maya kabardıktan sonra kalan süt, yağ ve iki yumurtayı ekleyip karıştırın. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun ve 30 dakika bekletin.
  3. Mayalanan hamuru 30 parçaya bölün ve unlanmış zeminde çay tabağı büyüklüğünde açın.
  4. Pırasaları halka şeklinde doğrayın. Soğanı rendeleyin. Sucuğu zar şeklinde doğrayın. Yağı tavada ısıtıp soğanı ve pırasayı soteleyin.
  5. Sucukları ilave edip sotelemeye devam edin. Harcı ocaktan aldıktan sonra galeta ununu ilave edip karıştırın.
  6. Elde ettiğiniz yuvarlak hamurların yarısının ortasına 2 çorba kaşığı kadar iç malzemeyi paylaştırın. Üzerine kalan hamurları kapatın.
  7. Hamurları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Kurabiye Tarifleri

Benzer Tarifler

Vareniki
Blini
Sırniki
Medovik
Pelmeni
Çikolatalı mereng