Tabbule
Hazırlanma Süresi : 12 dakika
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Şef Hassan Obeid’den, maydanoz, nane, domates, ince bulgurlu ve limonlu Lübnan Tabbouleh salatası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Tabbule Tarifi İçin

Malzemeler

Süslemek için:

Tabbule

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bulguru yıkayıp küçük bir kaseye alın ve limon suyunu ilave ederek 15 dakika dinlenmeye bırakın.
  2. Doğranmış sebzeleri bulgura ekleyin ve malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra tuz, karabiber ve zeytinyağı ile tatlandırın ve bir salata kasesine alın.
  Servis Önerisi

Üzerini marul yaprakları ile domates ve misket limon ile süsleyerek servis edin.

  Püf Noktası
  • Baharatları bulguru ıslattığınız esnada verirseniz baharatlar salatanız ile daha iyi özdeşleşecektir.
  • Bulguru ıslatırken kaynar suyun bulgurun üzerini hafif geçecek kadar ıslatmaya özen gösterin.
  • İçerisine nar ekşisi ve çeşitli baharatlar ekleyerek daha da lezzetlendirebilirsiniz.
  • Suyu eklediğiniz ince bulgurun kapağını kapatırsanız suyu daha iyi çekecektir. 

Tarif Kategorileri

Lübnan Mutfağı Yemekleri Sebze Tarifleri Akşam Yemeği Bakliyat Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Bayram Yemekleri

Benzer Tarifler

Et Mansaf
Tahinli balık
Etli humus
Balık Sayadieh
Hurmadan şerbet (Jallab)
Tepside kebbe (Kobba, Kubba)