Et Mansaf
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Şef Hassan Obeid’den Lübnan Mutfağı lezzetlerinden kuzu etiyle hazırlanan nefis etli pilav tarifi ile karşınızdayız. Hazırladığınız pilavı badem ve antep fıstığı ile zenginleştirebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, Lübnan usulü et mansaf tarifine geçebiliriz.

Tahinli balık ve balık sayadieh tarifine de mutlaka göz atın.

Et Mansaf Tarifi İçin

Malzemeler

Süslemek için

Et Mansaf

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuzu et parçalarını su koyduğunuz bir tencereye alın ve soğan ile beraber pişirin. Su kaynadığında soğanı çıkarın ve kısık ateşte eti iyice pişirin.
  2. Bir tavaya ayçiçek yağını alarak kızdırın ve kıymayı pişirin. Daha sonra tüm baharatları ekleyerek iyice karıştırın ve pirinci ilave ederek kavurun. 
  3. Son olarak bir bardak pirinç için üzerine 2 bardak haşlama et suyu ekleyin.
  4. Su kaynadıktan sonra altını kısın ve pirinç pişene kadar tencerenin kapağını kapatın.
  5. Pişirme işlemi tamamlandığında pilavı bir servis tabağına alıp iri et parçalarını üzerine ekleyin. Daha sonra üzerini kuruyemişlerle süsleyerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Lübnan Mutfağı Yemekleri Pilav Tarifleri Akşam Yemeği MasterChef Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri

Benzer Tarifler

Tahinli balık
Etli humus
Balık Sayadieh
Hurmadan şerbet (Jallab)
Tepside kebbe (Kobba, Kubba)
Gyrabeh