Biryani
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Biryani Tarifi İçin

Malzemeler

Biryani

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Orta boy bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını aktarıp, doğradığınız soğanları ilave edin.
  2. Pembeleşinceye kadar kavurun. Kuzu etlerinden bir miktar kuşbaşı doğrayıp ilave edin, iyice soteleyin.
  3. Pirinci yıkayın. Safranla birlikte ete ilave edip karıştırın. Suyunu çekmesi için demlenmeye bırakın.
  4. Hazırladığınız yemeği bir kaseye alıp servis tabağını üzerine kapak yaparak ters çevirin.
  5. Badem, kuru üzüm ve dolmalık fıstığı tavada az miktarda ayçiçeği yağında soteleyip biryaninin üzerine gezdirin.
  6. Frenk soğanları ile süsleyin. Ayçiçeği yağında kızarttığınız kiraz domates ile süsleyip servis yapın.
  7. Dilerseniz, kuzu eti yerine tavuk biryani tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Pilav Tarifleri MasterChef Tarifleri Lübnan Mutfağı Yemekleri Pilav ve Makarna Tarifleri Et Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Et Mansaf
Tahinli balık
Etli humus
Balık Sayadieh
Hurmadan şerbet (Jallab)
Tepside kebbe (Kobba, Kubba)