Japchae
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kore mutfağıyla özdeşleşen japchae, tavada kızartılmış noodle ve sebzelerle hazırlanan bir yemektir. Genelde tatlı patates nişastasıyla hazırlanan bu yemek, Kore'de düğün, doğum günü, tatil gibi özel günlerde sunulan kutlama yemeğidir. Ziyafetlerde de dağıtılan bu yemek, bazen pirinç yatağında da servis edilebilir. Malzemeler hazırsa, japchae tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için Kore mutfağı tariflerine göz atabilirsiniz.

Japchae Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için:

Japchae

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patates nişastalı noodleları bir kaseye yerleştirin. Üzerine sıcak su dökün ve yumuşamaları için 30 dakika suda bekletin.
  2. Daha sonra suyunu süzüp noodleları ortadan ikiye bölün.
  3. Sosu hazırlamak için bir kaseye soya sosu, mirin ve esmer şekeri ekleyerek karıştırın.
  4. Hazırladığınız karışımdan 2 yemek kaşığı alın ve ince dilimlenmiş etlerin üzerine dökün. Etlerin marine olması için kenarda bekletin.
  5. Kalan sos karışımına 1 çay bardağı suyu ilave edin ve kenarda bekletin.
  6. 1 yemek kaşığı susam yağını wok tavada ısıtın. Tavaya sarımsakları ilave edip 1 dakika soteleyin. Daha sonra etleri ilave edin ve 2 dakika soteledikten sonra başka bir kaseye aktarın.
  7. Kalan susam yağını wok tavaya ekleyin. Dilimlenmiş soğan ve havuçları da tavaya alın. Üzerine mantar ve sarı biberleri ekleyerek sotelemeye devam edin. tüm malzemeleri 3-5 dakika soteleyin.
  8. Ardından sırasıyla noodle, ıspanak ve sos karışımını wok tavaya aktarın. 
  9. Yüksek ateşte karıştırarak tüm sos çekene kadar pişirin. 
  10. Üzerine pişirdiğiniz etleri ilave edip karıştırın ve servis edin.

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Makarna Tarifleri Kore Mutfağı

Benzer Tarifler

Yukgaejang
Bulgogi
Hotteok (Kore Usulü Pancake)