Zeppole
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İtalyan mutfağıyla özdeşleşen zeppole, derin yağda kızartılan hamur toplarından oluşur. Hazırlanan hamur, krema ile tatlandırıldıktan sonra meyve dilimleri ve pudra şekeri ile zenginleştirilir. İsteğe göre cannoli tatlısı gibi bal ve tereyağı karışımıyla da doldurulabilir. Malzemeler hazırsa, zeppole tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için İtalyan tatlılarına göz atmayı unutmayın.

Zeppole Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için;

Kreması için;

Kızartmak ve garnitür için;

Zeppole

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için olan malzemelerden su, tereyağı ve tuzu tencereye alınır, yüksek ateşte kaynatılır, sürekli karıştırılır. 
  2. Tereyağı eriyince un eklenerek tahta bir kaşıkla hamur tencereye yapışmayana kadar karıştırılarak pişirilir. 
  3. Bir kaseye alarak hamurun soğuması beklenir. 
  4. Hamur soğuduktan sonra yumurtalar teker teker eklenerek karıştırılır. Krema hazırlanırken hamur dinlendirilir. 
  5. Krema için yumurta sarıları ve şeker çırpılır, ardından un eklenir. 
  6. Süt ve limon kabuğu rendesi tencereye alınarak kaynatılır. 
  7. Bir kepçe yardımıyla yavaş yavaş süt yumurtalı karışıma dökülür. 
  8. Süzülerek geri ocağa alınır ve orta ateşte pişirilir. 
  9. Soğuması içi kenara alınır. 
  10. Hamur sıkma torbasına alınır, ucuna yıldız şeklinde duy takılır ve parça parça kesilen yağlı kağıtların üzerine yükselen halka şeklinde sıkılır. 
  11. Bir tencerede derin yağ kızartılır. Yağ kızınca tek tek hamurlar kızartılır. 
  12. Renkleri kahverengine doğru dönünce yağdan alınır ve fazla yağı süzülsün diye peçete üzerine alınır.
  13. Hamur soğuduğunda sıkma torbasına alınan krema içlerine sıkılır, üzerine pudra şekeri serpilir ve istenilen meyve üzerine koyulur. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

İtalyan Mutfağı Yemekleri Tatlı Hamur İşi Tarifleri Farklı Tatlı Tarifleri MasterChef Tarifleri Kremalı Tatlılar

Benzer Tarifler

Orzotto
Etli Ravioli
Çikolatalı Ravioli
Trippa Alla Milanese
Torta Susanna
Gnocchı Alla Romana