Umbria Usulü Köfte
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Umbria Usulü Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Umbria Usulü Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanı soyup rendeleyin. Ekmeği et suyuyla ıslatın. Elinizle sıkıp ufalayın.  Yumurtayı çırpın. Salamları ince ince kıyın. Limonun kabuğunu rendeleyin.
  2. Hazırladığınız malzemeleri çukur bir kaba alın. Tuz, karabiber, mercanköşk ve kıymayı ilave edip tüm malzemeyi iyice yoğurun.
  3. Top şeklinde köfteler hazırlayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtıp köfteleri hafifçe soteleyin. Çok pişmemelerine özen gösterin. Kağıt havlunun üzerine alıp yağını süzün.
  4. Domatesleri ve havucu rendeleyin. Kereviz sapını ve soğanı ince ince kıyın. Köfte kırıntılarının olduğu tavada, havuç, kereviz ve soğanı orta ateşte 7 dakika kadar soteleyin.
  5. Domatesleri aynı tavaya ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip 10 dakika kısık ateşte pişirin. Köfteleri sosa aktarın ve sos koyulaşıncaya kadar 12 dakika daha pişirip kısık ateşte demlendirin. Sıcak servis yapın.

Farklı tatlar denemeyi seviyorsanız, hardal soslu isveç köfte tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Köfte Tarifleri Şarküteri Tarifleri İtalyan Mutfağı Yemekleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Orzotto
Etli Ravioli
Çikolatalı Ravioli
Trippa Alla Milanese
Torta Susanna
Gnocchı Alla Romana