Torta Susanna
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İtalyan mutfağının sevilen tatlılarından biri olan torta susanna, hamur, ricotta peyniri ve çikolata ganajı ile hazırlanır. Malzemeler hazırsa, İtalya usulü torta susanna tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için İtalyan yemeklerine göz atın.

Torta Susanna Tarifi İçin

Malzemeler

Tabanı için:

Ganaj için:

Torta Susanna

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tart hamurunu buzdolabında bir saat dinlendirin. Ardından 5 mm kalınlıkta olacak şekilde açın.
  2. Kelepçeli kalıbı tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız hamuru kalıba alın ve çatal yardımıyla delikler açın. Ardından buzdolabında dinlendirin.
  3. Bir kabın içinde ricotta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
  4. Daha sonra yumurta sarısı, vanilya ve nişastayı ekleyip karıştırın. Pürüzsüz kıvam elde etmek için blender kullanabilirsiniz.
  5. Hazırladığınız karışımı hamurun üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 45 dakika pişirin.
  6. Fırından çıkınca soğumaya bırakın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  7. Ganaj için, bir tencerede krema, tereyağı ve balı karıştırın.
  8. Kaynamaya başlayınca kaseye koyduğunuz bitter çikolatayı tencereye ekleyin ve pürüzsüz kıvama gelinceye kadar karıştırın.
  9. Soğuyan ganajı, pastanın üzerine dökün ve 3 saat buzdolabında dinlendirin. Ardından dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri MasterChef Tarifleri Tart Tarifleri İtalyan Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Orzotto
Etli Ravioli
Çikolatalı Ravioli
Trippa Alla Milanese
Gnocchı Alla Romana
Polpo Alla Luciana