Piedemonte Usulü Sebzeli Risotto
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Piedemonte Usulü Sebzeli Risotto Tarifi İçin

Malzemeler

Piedemonte Usulü Sebzeli Risotto

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mantarları temizleyip doğrayın. Soğanı soyup kıyın. Sarımsakları temizleyip ezin. Kereviz yaprakları ve biberi ince ince doğrayın.  Domatesleri soyup rendeleyin.
  2. Tavuk suyunu bir tencerede ısıtın. Tereyağını zeytinyağı ile birlikte geniş bir tavada eritin. Sarımsak, soğan, kereviz yaprağı, biber ve doğranmış mantarları ekleyip yumuşayıncaya kadar soteleyin.
  3. Karışımın yarısını bir tabağa alın. Pirinci tavada kalan sebzelere ilave edin. Sebzelerle iyice karışana kadar sürekli karıştırarak 5 dakika pişirin.
  4. Şarabı ilave edin ve malzemelerin tamamen çekmesini bekleyip domatesleri ilave edin. Tuz, karabiber ve safranı da ekledikten sonra tavuk suyunu bir kepçeyle yavaş yavaş ilave etmeye başlayın.
  5. 20-25 dakika sürekli karıştırıp tavuk suyunu ilave ederek pirincin suyunu çekmesini sağlayın.
  6. Tavayı ateşten alıp ayırdığınız sebzeler ve parmesan peynirini ekleyin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Mantarlı risotto tarifine buradan göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği İtalyan Mutfağı Yemekleri Pilav ve Makarna Tarifleri Pilav Tarifleri

Benzer Tarifler

Orzotto
Etli Ravioli
Çikolatalı Ravioli
Trippa Alla Milanese
Torta Susanna
Gnocchı Alla Romana