Limonlu Cannoli
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İtalyan mutfağının en özel tariflerinden biri olan cannoli tatlısının kökeni, Sicilya'ya dayanır. İtalyan ve Amerikan mutfağında çok popüler olan bu tatlı, ince hamur ve limonlu iç dolgudan oluşur. Hamurun içi doldurulduktan sonra, boru şekli verilir ve sarılır. Malzemeler hazırsa, limonlu cannoli tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak fındıklı cannoli versiyonunu da deneyebilirsiniz.

Limonlu Cannoli Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için:

İç dolgusu için:

Kızartmak için:

Limonlu Cannoli

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Cannoli yapımına hamur yapımı ile başlayın. Un karıştırma kabına alınır.
  2. Tereyağı küp küp kesilerek soğukken un içerisine atılır ve elin tamamı sokulmadan parmak uçları ile un ve tereyağı karıştırılır. Doku olarak kum gibi olmalıdır. 
  3. Şeker, su ve sirke eklenerek yoğurulmaya başlanır. 
  4. Hamur kıvamına geldiğinde üzeri kapatılarak buzdolabında dinlendirilir. 
  5. Bu sırada iç harç hazırlanmaya başlanır. 
  6. Labne ve beyaz peynir kaba suları süzülerek koyulur. 
  7. Çırpma teli yardımıyla karıştırılır ve homojen hale getirilir.
  8. Pudra şekeri eklenerek karıştırılmaya devam edilir.
  9. Çikolata küçük parçalar halinde kesilir, çikolata, limon kabuğu rendesi ve portakal kabuğu rendesi eklenerek karıştırılır. 
  10. Limon suyu da eklenerek iç harç rahat koyulmak için bir sıkma torbasına alınır. Sıkma torbanız yoksa kaşıkla da yapabilirsiniz. 
  11. Sıvıyağ ocağa alınarak kızdırılır. 
  12. Hamur ince halde açılır ve yuvarlak halkalar kesilir. Isıya dayanıklı bir metal borular etrafına sarılır ve kızgın yağda renk alana kadar pişirilir. 
  13. Bir havlu kağıda çıkartılır. Borular içlerinden alınarak iç dolgu sıkılır. Afiyet olsun. 
  Servis Önerisi
  • Pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Metal boruları çıkarmak için acele etmeyin. Kızgın yağdan çıkan borular oldukça sıcak olacaktır, yanabilirsiniz. 
  • Hazırladığınız canollileri isterseniz çikolata, fıstık, fındık ya da Hindistan cevizine bulayabilirsiniz. 
  • Hamuru hazırlarken tereyağının soğuk olmasına dikkat edin.
  • Cannoli hamurlarını önceden yaparak dolapta 1 haftaya kadar saklayabilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Krem Peynirli Tarifler Tatlı Hamur İşi Tarifleri Farklı Tatlı Tarifleri İtalyan Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Orzotto
Etli Ravioli
Çikolatalı Ravioli
Trippa Alla Milanese
Torta Susanna
Gnocchı Alla Romana