Patatas Bravas
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İspanyol mutfağına özgü bir lezzet olan patatas bravas, acılı ve sarımsaklı sos eşliğinde servis edilir. İspanyol mezesi olarak da bilinen patatas bravas hem yemeklerin yanında atıştırmalık, hem de sabah kahvaltılarında ana öğün olarak sunulabilir. Patatas bravas yapımında acı biber kullanılır. Peki, patatas bravas nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, İspanyol usulü patatas bravas tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak baharatlı patates kızartması ve patates köftesi tarifini de deneyebilirsiniz.

Patatas Bravas Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için:

Aioli sosu için:

Patatas Bravas

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Püf Noktası
  • Patatesleri iki kere kızartmak oldukça önemlidir. Bu sayede dışı daha çıtır olacaktır.
  • Patatesleri kızarttıktan sonra mutlaka kağıt havluda bekletin.
  • Aioli sosu ağır bir sos değildir, bu nedenle patatesli yemeklerin içinde kullanabilirsiniz.
  • Patatas bravas sosu ise acı bir sos çeşididir. Bu nedenle kendi damak zevkinize göre ekleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Patatesli Tarifler Farklı Sebze Yemekleri Video Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Romesco Crostini
Fideo
Jamon Croquetas
Pan Con Tomate
İstiridye Mantarlı Tapas
Fırında sarımsaklı tavuk (İspanya mutfağı)