Tarte Flambee
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fransa’nın Almanya ile sınırında bulunan Alsace bölgesinde meşhur olan bu tarta bayılacaksınız. Asıl adı 'flamkuchen' olan tarte flambe, krema, peynir ve soğan ile hazırlanır. İsteğe göre tartın üzerine et parçaları da ilave edilebilir. Görünümü ile lahmacuna benzeyen bu tart, 'yanık pide' olarak da bilinir. Lezzetli, çıtır çıtır tarte flambee tarifi için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda.

Tarte tatin ve karidesli tart tarifini de deneyebilirsiniz.
Tarte Flambee Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için:

Harç için:

Tarte Flambee

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için olan bütün malzemeler bir araya getirilerek karıştırılır. Hamur kıvamını aldıktan sonra üzeri kapatılarak dinlendirilir. 
  2. Harç için bir kase içerisinde krema, lor ve sıvıyağ karıştırılır. 
  3. Hamur incecik açılır kremalı peynir karışımı ortasına konur. İnce doğranmış soğan üzerine eklenir. 
  4. 220 derece fırında 15-20 dakika pişirilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Fransız Mutfağı Tart Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Pissaladiere
Krokan Bush
Portakallı Parfe
Ciğer Terin
Yumurta Mimoza
Creme Mousseline