Sirkeli Cacık
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sirkeli cacık, Osmanlı mutfağından kalan bir lezzettir. Klasik cacıktan tek farkı içine koyulan sirkedir. Öğle ve akşam yemeklerinin yanında vazgeçilmez eşlikçi sirkeli cacık tarifini mutlaka denemelisiniz. 

Semizotlu cacık tarifine de göz atın.

Sirkeli Cacık Tarifi İçin

Malzemeler

Sirkeli Cacık

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yoğurt, tuz ve su eklenerek karıştırılır. 
  2. Sarımsaklar ezilir. 
  3. Fesleğenler ince ince dilimlenir. 
  4. Salatalık yıkanır ve küçük küçük doğranır. 
  5. Zeytinyağı dışında kalan malzeme karıştırılır. 
  6. Zeytinyağı dökülerek servis edilir. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Yoğurtlu Tarifler Türk Mutfağı Yemekleri Osmanlı Mutfağı